Biografie

Biografie:

Perry Zuidam begon zijn muzikale carrière 15 jaar geleden als bandparodist.
Met toeval zong Perry met een talentenjacht een liedje, waar hij eigenlijk gevraagd was als pauze act als Bandparodist. Tijdens deze talentenjacht viel hij op de bekende talentenscout Annie de Reuver ( ondekster van veel bekende Nederlandstalige artiesten, waaronder Ben Cramer en Corry Konings). Annie nam Perry onder haar hoedde en werkte met Perry aan zijn zang en presentatie.

perry-zuidam_083_digitaal

In 1998 besloot Perry zijn eerste cd single op te nemen en Annie de Reuver tekende voor de productie. Doordat de single veelvuldig op de radio werd gedraaid en Perry zijn optredens toenamen werd besloten snel een opvolg single te produceren en hiervoor werd gekozen om dit op te nemen bij Johnny Hoes voor het label Telstar. Johnny Hoes Senior en Annie de Reuver tekende bij deze cd samen voor de productie en zo was de Single Onder je balustrade een feit.

Deze single werd zo ontzettend goed ontvangen door de radiostations en publiek dat dit een kleine hit voor Perry werd en scoorde Perry nog meer bekendheid met deze single.
De optredens in het land namen ook steeds meer toe en na verloop van tijd kwam Perry terecht bij Gaby Dirne.

Gaby Dirne wilde graag met Perry een cd maken, maar dan meer richting de ballades.
In 2003 nam Perry bij Verdimusic de single Lichaamstaal op welke terecht kwam in de mega top 100 en in de Nederlandse top 30 op de 3e plaats eindigde. Een mooi resultaat was geboekt.

Na een korte pauze besloot Perry in 2007 zijn carrière weer op te pakken en kreeg hierbij direct weer de steun van Annie de Reuver. Perry schreef zelf de single Ja ik ben gek welke werd gearrangeerd en geproduceerd door Peter Groenendijk en Annie de Reuver.

Het succes van lichaamstaal was niet te evenaren, maar viel wel op bij het programma Dave on stage van RTV Rijnmond. Hierdoor kreeg Perry een blauwe loper uitgereikt, een prijs voor talentvolle Rotterdamse artiesten en koren en werd Perry uitgenodigd om tijdens een grote show in het Luxor theater op te treden met o.a Jan Smit en Belle Perez. Dit programma werd uitgezonden op RTV Rijnmond en trok ruim1 miljoen kijkers.

IMG_9718

Mede door dit optreden kwam er ook een samenwerking met RTV Rijnmond presentator Dave van der Wal en sinds 2011 vormen zij samen het duo De Rotterdamse Kanjers.

De solo-optredens van Perry werden weer opgebouwd naar een hoger niveau en ook kwamen er achtereenvolgend verschillende cd producties uit die werden geproduceerd door Ger Oerlemans. Zondagnacht, Cappuccino en Winter werden gezellige meezingers en vooral Winter en Cappuccino waren veelvuldig te zien op TV Oranje.
In 2012 kwam Perry in contact met Damms.

Doordat Perry zijn single “Ik wil een knoopje aan je bloesje zijn”, geproduceerd door Hans Bedeker, zo leuk was geworden gaf Emile Hartkamp akkoord om dit op het label Goldstar uit te brengen.“Het knoopje”werd ontzettend goed ontvangen bij lokale en landelijke radiostations en stond weken lang op playlisten zoals bij Radio NL en Tros Sterren.nl .

Sinds twee jaar werkt Perry Samen met Laurens van Wessel en zijn er inmiddels diverse single’s verschenen op het Label VNC van Johan Hensen. Met deze mensen werkt Perry op dit moment ook aan een CD Album welke, naar alle waarschijnlijkheid, in het voorjaar van 2017 op de markt zal komen

De optredens groeien en inmiddels is Perry een graag geziene artiest op familie, bedrijfs en artiestenfeesten. Tussen de schuifdeuren tot in de Rotterdamse Ahoy voor Perry zijn het geen onbekende podia meer!!